FloorSmartHeater

De meeste Nederlanders zijn inmiddels voorzien van zonnepanelen. Door de inconsistente prijzen van gas en elektra is dat natuurlijk een geweldige investering.

Zelfvoorziening, hoe fijn is dat!

Gelukkig heeft de regering een richting gekozen om de saldering te handhaven. Echter, zijn de stroomleveranciers hier niet blij mee. Overbelasting van het net, teruglevering van stroom en uitbetalen van stroomvergoedingen is een slecht verdienmodel voor de leveranciers.

Momenteel zijn er al stroomaanbieders die een heffing vragen voor de terug geleverde stroom. Niet echt ideaal om als particulier een stroomleverancier te worden.

Oplossing? Opgebruiken!

Er zijn al verschillende systemen verkrijgbaar:

  • Warmtepomp – veredelde airco die ook warme lucht kan blazen
  • Warmtepomp met WTW
  • Gasboiler – cv

De airco, is een prachtig apparaat. Staat de warme blaaslucht aan, is het heerlijk. Wordt die uitgeschakeld, wordt het al snel onbehaaglijk. Dan, zal die stroomvreter weer aangezet worden en vliegen de kilowatts door de lucht.

De warmtepomp – WTW (WarmteTerugWinning) is naast dat het een enorme kostbare investering is, ook een behoorlijke stroomverbruiker.
Om dat stroomverbruik met zonnepanelen op te kunnen vangen, moet je erg veel panelen aanschaffen.
Bij een groter huis, kun je dus veel panelen leggen.
Echter een groter huis heeft meer huis om te verwarmen en zal er dan een grotere warmtepomp installatie ingebouwd moeten worden.

Er is een ander en goedkoper systeem beschikbaar!

FloorSmartHeater

De FloorSmartHeater kan een vloerverwarming verwarming verwarmen met elektra! Dus, je cv installatie wordt ontkoppeld en eenvoudig vervangen door een nieuw ventielen blok FloorSmartHeater.

Wat gebeurt er?

Simpelweg, zit er een verwarming spiraal in het systeem dat je vloerverwarming water verwarmt naar een behaaglijke kamertemperatuur.

Het water wat retour komt in het systeem wordt ook gemeten, en de stroomvraag van de FloorSmartHeater wordt hiermee afgestemd!

Het weggestuurde en de retour komende water temperatuur wordt zo dicht mogelijk bij elkaar automatisch afgeregeld. Op deze manier, is zeer weinig stroom nodig om je vloerverwarming aangenaam prettig als hoofdverwarming te kunnen gebruiken!

En…

Doordat de warmtebron (lees gloeispiraal) direct bij de vloerverwarming gebouwd zit, is er geen verlies van warmte transport. Vaak staat een cv op de zolder. De warmtevraag; de vloerverwarming dus bevind zich op de begane grond onder. Met meterslange leidingen ten spijt. Bedenk dat er in een gewone verwarmingleiding 0.6ltr water per strekkende meter bevat.

Door het slimme design zakt je vermogen wat nodig is naar een 30 watt per mtr2. Een cv heeft hiervoor ongeveer 65 watt voor nodig. Een directe verlaging van je gasverbruik als gevolg!

En…

Je hebt veel minder stroom nodig voor dan voor een warmtepomp of WTW installatie. Je bent hiermee al snel zelfvoorziend, tegen een zeer geringe aanschaf en installatie prijs. Het terug verdienmodel is direct!

Bij interesse, mail ons even!

floorsmartheating@millingmill.com